Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministarstvo ukazalo lokalnim samoupravama na nužnost poštovanja zakonskih obaveza u oblasti javnog informisanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 05. 2024.

Izvor: mit.gov.rs

Ministarstvo ukazalo lokalnim samoupravama na nužnost poštovanja zakonskih obaveza u oblasti javnog informisanja

Neposredno po konstituisanju resornog Ministarstva u aktuelnom sazivu izvršena je analiza sprovođenja javnih medijskih konkursa na celokupnoj teritoriji Republike Srbije.

Zakonom o javnom informisanju i medijima utvrđeno je da javne konkurse raspisuju Republika, pokrajina i  jedinica lokalne samouprave. Nakon sprovedene analize utvrđeno je da su Republika, pokrajina i 114 jedinica lokalne samouprave postupile u skladu sa zakonom, dok to nije učinilo 42 jedinice lokalne samouprave.

S tim u vezi, Ministarstvo ukazuje na to da određene jedinice lokalne samouprave, poput Beograda, nisu imale osnova da u zakonskom roku raspišu javne konkurse u oblasti javnog informisanja imajući u vidu to da su se prethodnih meseci, a neke od njih još uvek, nalazile u režimu privremenog finansiranja. 

Sagledavajući u celosti trenutnu situaciju, Ministarstvo je danas uputilo dopise svim jedinicama lokalne samouprave koje se nalaze u režimu redovnog finansiranja, a koje do sada nisu raspisale javne konkurse u oblasti javnog informisanja, da to učine bez odlaganja i o svom postupanju obaveste Ministarstvo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi